Antalya'da ihalesiz taksi kapasitesi artışı: Kamuoyunda tartışma yarattı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı devam meclis toplantısında ticari taksi duraklarının kapasitesini 355 adet arttırma kararı aldı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı devam meclis toplantısında ticari taksi duraklarının kapasitesini 355 adet arttırma kararı aldı.

Bu kararla birlikte ihalesiz taksi artış bedeli, 750 bin TL'den 150 bin TL'ye indirildi. Ancak Türkiye'de ilk defa uygulanan bu ihalesiz karar, kamuyu zarara uğratma ve rekabetin bozulması gibi nedenlerle tartışma konusu haline geldi.

Taksiciler ise konuyla ilgili karara itiraz davası açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz ay Antalya Büyükşehir Meclisi'ne sunulan ve geri gönderilen kararın arkasındaki ana neden, değer tespitinin ilgili odalar tarafından yapılmasının talep edilmesiydi.

Geçiş Ücretleri Düşürülerek Onaylandı

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde geçtiğimiz ay gündemde olup, Plan Bütçe Komisyonu ve Ulaşım Komisyonu tarafından hazırlanan raporlarda AK Partili Büyükşehir Meclis Üyeleri tarafından imzalanmayarak geri gönderilen komisyon kararı, son meclis toplantısında yeniden ele alındı.

Yapılan son oylama sonucunda, taksi duraklarından geçiş ücretleri ile ilgili önemli bir karar alındı. İlk değeri 750 bin TL olan geçiş ücreti, 150 bin TL'ye kadar düşürüldü.

NASIL 150 bin TL oldu?

Bu süreçte Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın girişimi ile birlikte Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Adlıhan Dere ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar devreye girdi.

Taksi duraklarının değer tespitini yaparak 750 bin TL olan ücreti 150 bin TL'ye düşürdüler.

Bu gelişme, kararın geri gönderilme sürecinin ardındaki temel faktörleri açıklamaktadır. Değer tespiti yapılması ve ilgili odaların bu sürece dahil olması, taksi duraklarının geçiş ücretinin belirlenmesinde belirleyici bir rol oynamıştır.

13 Ağu 2023 - 15:50 Antalya- Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akdeniz Telgraf Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akdeniz Telgraf hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akdeniz Telgraf editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akdeniz Telgraf değil haberi geçen ajanstır.


Anket Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen tekrar aday gösterilirse oy verir misiniz?
Tüm anketler