Togg CEO’sundan bölge, istihdam, şarj ve pil beyanı

...

Togg’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’u eleştirenlere açıklamalarda bulundu. Karakaş’a göre mülkiyet hakları, kullanılan parça sayısını değil, yöreyi belirler.

Vatandaşlar, C segmentinde yer alan SUV Togg’u bir ay önce Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Togg yerleşkesinde görme fırsatı buldu. Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’u Türkiye’nin otomobili olarak tanımlıyor.

“Togg ne kadar yerli?” soru gündemde

Karakaş, Sputnik’in ilgili haberine göre şu anda Türkiye’de mobilite alanında faaliyet gösteren şirketler arasında 4 milyar 336 milyon 274 bin lira ile birinci sırada Togg’un olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Togg, akıllı cihaz gelirleri ile diğer gelirlerin dengelendiği bir planla yola çıktı. Hem cihazların satışından hem de mobil hizmetlerin kullanımından gelir elde edecek. Batarya ve yazılım maliyetlerini kontrol edebildiği için karlılığına da katkı sağlayacak.”

“Bireysel kullanıcılar öncelikli olarak siparişler alınacak ve 2023 yılı boyunca teslim edilecek. Mart ayı sonunda ilk akıllı cihazın yollara çıkmasının ardından ortalama 18 ayda Avrupa pazarına girilmiş olacak. Sedan model akıllı cihaz 2025 yılının ilk yarısında piyasada olacak.”

Mehmet Gürcan Karakaş, Togg’un 2030 yılı sonunda 1 milyon üretim hedefine ulaşacağını söyledi. Kendisine göre 2035 yılına kadar 30 bin Toggs halka satılacak. Karakaş’ın YeniLig tanımı şöyle:

“Togg bu dönemi ‘Yeni Lig’ olarak adlandırıyor. YeniLig’in başarılı oyuncuları da merkezde yeni nesil teknoloji kullanıcıları geliştiren firmalar olacak. Togg, YeniLig’in iddialı oyuncularından biri. Öncelikle otomotivde ön planda olmayan teknolojiler olacak. Örneğin ‘oyunlaştırma’, ‘siber güvenlik’, ‘büyük veri ve veri analitiği’, ‘sensör teknolojileri’, ‘fintech’ ve ‘blockchain’.

“Üstelik bunlar yarının değil, bugünün ve yakın geleceğin teknolojileri olarak hayatımıza giriyor. fırsatları iki farklı mile, mile ve statü miline çevirebilecek.”

Karakaş’a göre Togg milli bir proje.

Togg’un milli bir proje olduğunun altını çizen Karakaş, yerellik konusunda da açıklama yaptı:

“Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye aittir ve bu bakış açısıyla doğal olarak yüzde yüz yerli projedir. Günümüzde yöre, kullandığınız parça sayısına göre değil, mülkiyet haklarına göre belirlenmektedir. Togg, ilk akıllı cihazı olan C-SUV için tedarikçilerinin yüzde 75’ini sattı. “Bu oran değer olarak yüzde 51’e tekabül ediyor. Togg’un hedefi, önümüzdeki üç yıl içinde yüzde 68’lik bir yerel orana ulaşmak.”

İstihdam sayısı 4 bin 300 kişiye çıkarılacak

Togg’da şu anda 1400 kişinin istihdam edildiğini açıklayan Karakaş, bu sayıya 2900 kişinin daha ekleneceğini açıklayarak satış stratejisi hakkında konuştu:

“Togg’un doğrudan yöneteceği fiziki temas noktaları, dönemsel deneyim merkezi, marka deneyim merkezi ve tüm satış ve satış sonrası hizmetleri verecek 360 derece deneyim merkezleri olmak üzere üç tiptir. 2025’te 12’ye, 35 puana çıkacak.

“Şirketin 2023 yılında 8 adet olacak olan mobil servis araçlarının sayısı 2025 yılında 40’ın üzerine çıkacak. uçtan uca çevrimiçi/dijital deneyim. “

Karakaş: 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurulacak

“Trugo markası ile Türkiye’de kullanılmak üzere kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim yaşatmak amacıyla harekete geçtik. Togg, bu markanın %100’üne sahiptir. 81 ilde 600’ü aşkın noktada 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurmak üzere yola çıkan Togg, ilk istasyonlarını İstanbul-Ankara arasındaki en önemli noktada kurdu. Bolu’nun geçiş noktası olan hareketli mekanını Otoyol Mesire Tesisi’nde kurdu. Togg, 180 kW ve 300 kW şarj kapasiteli cihazlarla hizmet verecek.”

“Bu lokasyonların 320’sine Togg, 80’ine Shell & Turcas cihaz kurulumundan sorumlu olacak. Bu 400 lokasyona kurulacak yüksek performanslı şarj cihazı sayısı yaklaşık 600. trafik yoğunluğunun yüksek olduğu güzergahlarda ve düşük yoğunluklu alanlarda her 50 kilometre karede bir. “Yüksek hızlı şarj cihazları ile bir pilin şarj oranı ortalama 25 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşabilecek. Cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet verilecek.”

“2024 yılı sonu itibarıyla kendi yerleşkesinde üretime başlayacak olan Siro, 2026 yılına kadar pil hücreleri dahil entegre enerji depolama üreticisi olacak. Üretim kapasitesi 2031 yılı itibarıyla 20 GWh’e ulaşacak. Siro ayrıca 120 ülkeden faaliyet gösteriyor Türkiye dışında bölgede. Mikromobilite için sabit enerji depolama uygulamaları, endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji ve doğrudan otomotiv sorumluları ile geniş bir yelpazede yer alacaktır.”

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

25 Kas 2022 - 11:04 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akdeniz Telgraf Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akdeniz Telgraf hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akdeniz Telgraf editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akdeniz Telgraf değil haberi geçen ajanstır.


Anket Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen tekrar aday gösterilirse oy verir misiniz?
Tüm anketler