Antik mezar fotoğraf stüdyosu oldu

...

Haber albümü için resme tıklayın

ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kekova'da tarihi adıyla Simena Antik Kenti, bugünkü adıyla Kaleköy'ün önünde, denizin içindeki antik Likya lahdi, fotoğraf stüdyosu işlevi görüyor. Antik mezar bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Tarihi adıyla Simena Antik Kenti, bugünkü adıyla Kaleköy'ün önünde yer alan denizin içindeki Likya lahit mezarı, Türkiye'nin de bir simgesi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ülkemizin tanıtımı için yaptırdığı birçok katalogda ve tanıtım filminde yer alan lahit, Kekova'nın ve Simena Antik Kenti'nin de simgesi konumunda. Birçok bölgesel ve ulusal tanıtım kataloğunda kapak fotoğrafı olarak yer alıyor. Denizin içinde yüzyıllara meydan okuyarak ayakta duran lahitte geçen yıllarda oluşan çatlaklar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restore ettirildi.

MS 5. yüzyıldan kaldığı belirlenen antik mezar, bölgeye gelen ve Kaleköy'de tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı konumunda. Bölgeye gelenler antik mezarı görmeden dönmüyor. Tatilciler, antik mezarın etrafında yüzüyor. Bol bol fotoğraf çektiriyor. Birçok tatilci ve çocuklar kanolarla mezarın etrafında tur atıyor. Kekova'da kano turuna çıkan gruplar, turda antik mezara mutlaka uğruyor. Bazı tatilciler yürüyerek antik mezara ulaşıyor. Antik mezarın etrafında mutlaka fotoğraf çektiriliyor. Bölgeden geçen yatlar ise antik mezarın karşısında yavaşlıyor. Müşterilerine rehberler tarafından uzaktan da olsa tanıtılıyor.

Kaleköylü turizmciler, denizin içindeki Likya lahdinin Türkiye'nin ve Türk turizminin simgesi olduğunu belirtirken, bölgeyi ve ülkeyi tanıtan bir simge olduğunu aktardı. 12 ay boyunca bölgeye gelen turistlerin antik mezarı ziyaret ettiğini ve fotoğraf çektirdiğini de kaydeden turizmciler, lahdin fotoğraf stüdyosu gibi olduğunu söyledi.

25 Eyl 2022 - 11:07 Antalya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akdeniz Telgraf Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akdeniz Telgraf hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akdeniz Telgraf editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akdeniz Telgraf değil haberi geçen ajanstır.


Anket Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen tekrar aday gösterilirse oy verir misiniz?
Tüm anketler