Erdoğan'ın hedefindeki isim Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.

Büyütmek için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin'e "hain" diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alırken, Soyer'in babasına da göndermede bulunarak "Sen Osmanlı'ya hakaret edecek haddi nerede buldun? Hadsiz. Bunun babası da aynıydı" dedi.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in kim olduğu merak konusu oldu.

NURETTİN SOYER KİMDİR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer, 12 Eylül 1980 Dönemi Sıkıyönetim Başsavcısıdır. Askeri savcı Nurettin Soyer, 12 Eylül sonrası Ankara Sıkıyönetim Başsavcılığı'na getirildi. 

MHP VE ÜLKÜCÜ KURULUŞLAR DAVASI'NDA İDDİANAMEYİ HAZIRLADI

587 sanıklı “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası"nda iddianameyi hazırlamıştı. Duruşmalar sırasında da iddia makamındaydı. Alparslan Türkeş'in de sanıklar arasında yer aldığı davanın ve o süreçte yaşananların ülkücülerin hafızasında kötü bir izi bulunuyor.

FETHULLAH GÜLEN'İ İLK KEZ SANIK SANDALYESİNE OTURTAN SAVCI

Nurettin Soyer'in Türkiye tarihindeki rolü sadece MHP davası ile sınırlı değil. Soyer, AKP ile uzun bir süre ortaklık yapan Fethullah Gülen'i ilk kez sanık sandalyesinde oturtan savcıydı. 

İzmirli olan Nurettin Soyer 22 Eylül 1998 yılında hayata gözlerini yummuştur.

15 Eyl 2022 - 13:40 Antalya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akdeniz Telgraf Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akdeniz Telgraf hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akdeniz Telgraf editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akdeniz Telgraf değil haberi geçen ajanstır.


Anket Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen tekrar aday gösterilirse oy verir misiniz?
Tüm anketler